torsdag 23. januar 2014

Grasmyr restaurant.


Onsdag var det igjen duket for den ukentlige Grasmyr restauranten, og det var Seifilet som stod på menyen. Denne ble servert i selskap med poteter, løk, gulrøtter og smeltet smør. Det luktet helt fantastisk i  det man åpnet døren inn til barnehagen.

Denne maten laget seg ikke selv. Det var ikke nok med de to flotte kokkene våre på kjøkkenet,, det måtte nemlig enda en hjelpende kokk til for å få det hele ferdig i tide.

I det han fikk se Merete i døra inn til stor base så slapp han det han hadde i hendene, og gikk strake veien for å vaske hender før hun hadde rukket å si noe.


 
 
Han satt i gang med å skjære opp gulrøtter med en stødig hånd.
"Se, nå skjærer jeg opp en gulrot.... se nå har jeg to lange... og enda en, da blir det tre," sa han.
Så skar han mange gulrøtter i så mange biter at det ikke gikk an å telle dem.
"Hva skal jeg hjelpe med nå?" spurte han etter at gulrøttene lå ferdig delt i kjelen.
"Nå kan vi dekke tralla, og da må vi telle kniver og gafler," sa Merete.
"Og sjeier!" sa han, og telte i vei.
 

 

 
 
Det tok ikke lang tid før alt var ferdig og middagen kunne serveres.
 

 
 
"Tusen takk for hjelpen," sa Merete.
 
"Versågod," sa den hjelpende kokken før han gikk inn til de andre.
 
 
Til neste uke er det Kokt torsk på menyen, og vi gleder oss allerede.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.