onsdag 10. september 2014

"SKALKENS FISKEGRYTE"

Onsdag betyr varm mat i barnehagen, og dette er noe flere av barna venter på. Vi spiser rundt langbord på kjøkkenet, og i dag skulle det serveres noe vi ikke har hatt før. Retten heter fiskeboller med tomat, men vi tror nok at kokken til Kaptein Sabeltann lager dette for å mette sultne sjørøvermager. Derfor kaller vi retten "Skalkens fiskegryte"



 
 
"SKALLKENS FISKEGRYTE"
 
Dette trenger du til 4 personer.
1 stor løk, hakket.
2 selleristenger i biter
3 ss smør/margarin
1-2 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
1/2 sellerirot i biter
salt og pepper
litt timian
litt aromat
ca. 400 g fiskeboller
 
Slik gjør du:
Surr løk og selleri i litt smør til de mykner. Kok lett opp selleriroten i biter. Tilsett hakkede tomater, presset hvitløk, selleriroten og krydderet. La sausen småkoke noen minutter, og smak eventuelt til med mer krydder. Del opp fiskebollene i biter og varm dem i sausen.
Retten serveres med kokt fullkornspasta.
 
Vel bekomme`
 
 
 


 
 

Det ble ikke mye mat igjen, for flere ville ha mer. Etterpå ryddet alle opp skålen, koppen og bestikket sitt.
 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.