fredag 21. februar 2014

Bamselabb har aktivitetsløype

I dag var vi på jakt etter poster i skogen. Postene vi skulle prøve å finne hadde bilder på seg med ulikt antall appelsiner, bananer, sirkler o.s.v. Her måtte vi telle i vei for å finne riktig post. Det var også viktig at vi samarbeidet med partneren vår:) Dette begynner vi å bli ganske gode på synes vi:)
 Her får vi utdelt oppgaver av Marit
 Et lag skal finne posten med 9 appelsiner
 Det telles........
 "Vi skal finne posten med 7 bananer"......
 ....og 2 epler
"Jeg ser en post!"
 "Jeg fant posten med appelsinene, Jakob." "Det er bra; Jonas."
 Så var det samlingsstund - hva finnes i "ruteboksen" i dag?
 En perm med rim& regler, snøkrystaller til kalenderen vår, sangbok med Alf Prøysen sanger og boka "Sirkus Mikkelikski" av Alf Prøysen. Siden 2014 er Prøysen-året har vi valgt å ha han i fokus i samlingene våre. Ine Marie og Otilie på 5,5 år kan fortelle hva boka "Sirkus Mikkelikski" handler om:
"Boka handler om vennskap, og om hvordan man må behandle andre. Når man krangler så er det ikke så bra. Da må man prøve å bli venner igjen. Da må de snakke sammen å finne en løsning. Den handler om dyra som ikke må bli tatt av Ruski og Snuski. Ruski og Snuski prøver å fange dyra til sirkuset sitt, men dyra er så mange at de kan samarbeide. Vi møter Bolla Pinnsvin, Frøken Kråke, Helene Harefrøken, Nøtteliten, Burre Bamsegutt Og Ola Rådyr. Mikkel Rev møter vi også. Han prøver å lage et sirkus sammen med alle dyrene i skogen - Sirkus Mikkelikski. Vi gleder oss til å høre om hvordan det går til slutt:)"
 Her er kalenderen vår. Vi har malt tall på vinduet og trekker en snøkrystall hver dag, for å holde styr på hvilken dato det er. Vi finner også ut navnet på dagen, måneden, året og årstiden - også må vi ta en lite værmelding.
 Her er det mye forskjellig vær vi kan oppleve....
Nå er vi inne i årstiden vinter. I dag var det skyet og litt regn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.